Tuesday 24 February 2009

ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ


Άκουσα κάτι πολύ ωραίο χτες.


«Μια γυναίκα κουτσομπόλευε με μια φίλη της για κάποιον που δεν ήξεραν σχεδόν καθόλου. Εκείνη τη νύχτα είδε ένα περίεργο όνειρο... Την επόμενη μέρα πήγε να εξομολογηθεί.


- Είναι το κουτσομπολιό αμαρτία Πάτερ; Τον ρώτησε με αγωνία... Έκανα κάτι κακό Πάτερ; Πρέπει να ζητήσω συγχώρεση;


- Ναι, της απάντησε έξαλλος ο Παπάς. Και βέβαια είναι αμαρτία το να κουτσομπολεύεις. Παίζεις με την υπόληψη κάποιου. Λές πράγματα που δεν ξέρεις αν είναι αλήθεια γιατί δεν τα έχεις δεί με τα ίδια σου τα μάτια και δεν τα έχεις ακούσει με τα ίδια σου τα αυτιά. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι.!

Και συνέχισε στον ίδιο έντονο τόνο....
Χαλάς τη φήμη ενός ανθρώπου που δεν ξέρεις τί έχει περάσει στη ζωή του. Μιλάς άσχημα για κάποιον που δεν γνωρίζεις γιατί έκανε όσα έκανε. Πιστεύεις λόγια που ακούς και χωρίς να ξέρεις αν είναι αλήθεια ή όχι, τα σκορπάς στους γύρω σου. Και βέβαια κάνεις κάτι κακό.!! Τί ξέρεις εσύ για αυτόν τον άντρα; Πήγες ποτέ να τον ρωτήσεις άν όλα αυτά που ακούς είναι αλήθεια; Και βέβαια κάνεις κάτι κακό.!


- Λυπάμαι Πάτερ... απάντησε η γυναίκα μετανοιωμένη. Θα με συγχωρήσετε;


- Όχι τόσο γρήγορα, λεει ο Παπάς. Θέλω να κάνεις κάτι. Θέλω να ανέβεις στη ταράτσα του σπιτιού σου με ένα μαξιλάρι και ένα μαχαίρι. Μετά θέλω να σκίσεις το μαξιλάρι σου με το μαχαίρι. Και αύριο έλα πάλι να μιλήσουμε. Εντάξει;


- Εντάξει είπε η γυναίκα και πήγε σπίτι της.

Την επόμενη μέρα πήγε πάλι να δεί τον Παπά.


- Ήρθα πάτερ.


- Έκανες αυτό που σου είπα; Τη ρώτησε.


- Μάλιστα. Απάντησε εκείνη.


- Και τί είδες; Τη ρώτησε ξανά.


- Φτερά. Παντού φτερά, απάντησε. Σκορπίστηκαν παντού στον άνεμο.



- Τώρα, της λέει, θέλω να πάς πίσω και να μαζέψεις ένα ένα όλα αυτά τα φτερά και να τα ξαναβάλεις στο μαξιλάρι.


- Μα δεν μπορώ να το κάνω αυτό, του είπε η γυναίκα έκπληκτη. Πώς θα μαζέψω όλα τα φτερά που έχει πάρει ο αέρας; Δεν ξέρω πού πήγαν!


- Και αυτό, είπε ο Παπάς, είναι το ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ!!»


Τί νόημα έχει να ζητάς συγνώμη μετά; Αφού τα φτερά δεν μπορείς να τα μαζέψεις πια... Αφού το κακό που έκανες, δεν μπορείς να το πάρεις πίσω.

3 comments:

Anonymous said...

POLY ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ..

Μαρια Νικολαου said...

Ειναι μια αποψη αν και το βλεπω υπερβολη..

Mafalda said...

Ena filos mou elege oti kathe eidous koutsompolio einai diafhmish. Kai h diafhmish einai kalh. Akoma ki an to koutsompolio einai arnhtiko.

Ena allos filos mou pali den mporouse na brei douleia sto nhsi pou emene eksaitias mias fhmhs pou eixane kukloforhsei gia ayton...

Den kserw an to koutsompolio einai amartia. kserw omws sigoura oti proideazei tous anthrwpous thetika ;h arnhtika gia kapoion prin akoma ton gnwrisoun.

Kai epeidh emeis oi anthrwpoi duskola antimetwpizoume tous allous sta isia kai mas aresei na krubomaste pisw apo koutsompolia kai intrigkes, merikes fores den mathainoume pote tous allous alithina....