Tuesday 10 March 2009

Η ομορφιά του κόσμου στα μάτια σου...

Ο Γέροντας Παϊσιος διηγούμενος μια αγαπημένη του ιστορία λέει:

Πας, σε μία περιοχή, σε ένα κήπο απ’έξω και συνατάς μια μύγα. Τη ρωτάς: «Έχει εδώ κάπου λουλούδια;» «Α, μπά...» σου απαντάει με κατεβασμένα μούτρα η μύγα. «Τί λουλούδια... Εδώ μόνο κοπριές, βρωμιές, σκουπίδια και ακαθαρσίες θα βρείς.» Ρωτάς και μια μέλισσα: «Μήπως βρίσκονται εδώ κοντά ακαθαρσίες;» «Α! Όχι!» απαντάει. «Εδώ έχει λουλούδια, πάρα πολλά λουλούδια. Μαργαρίτες, ζουμπούλια, ρόδα!».


Και η Μάρω βαμβουνάκη προσθέτει:

«Ας ακολουθήσουμε το βλέμμα της μέλισσας, ακόμα κι αν μας τριγυρίζουν οι μύγες. Κυρίως τότε χρειάζεται η καλή αντίσταση. Γιατί το ωραίο μονάχα υπάρχει τελικά...όλα τα άλλα έκπτωση, απατηλές σκιές.»

Τα όμορφα πράγματα είναι παντού γύρω μας. Αρκεί να έχουμε τα μάτια ανοιχτά για να μπορέσουμε να τα δούμε. Μα μη με παρεξηγήσετε... Όταν λέω "μάτια" εννοώ τα μάτια της καρδιάς. Γιατί μόνο με αυτά βλέπεις καθαρά!!!
Κι αν καμιά φορά αμφιβολίες έρχονται και καλύπτουν τον ουρανό μας, κλείνουμε τα μάτια κι αφήνουμε την καρδιά να μας οδηγεί. Εκείνη ξέρει...

2 comments:

ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ said...

Το πιο σωστό είναι να γνωρίζουμε την ύπαρξη και τον ρόλο που παίζει στην ζωή μας και η μύγα και η μέλισσα...Αλλά να επιλέγουμε αυτό που είναι καλαίσθητο στην ψυχοσύνθεσή μας.

Μαρια Νικολαου said...

πολυ καλο :)