Saturday 9 January 2010

Καβάτζες

Σκεφτόμουν τις προάλλες σχέσεις και καβάτζες και διάφορα τέτοια...

Γιατί οι άνθρωποι ενώ έχουν μια σχέση, κάνουν παράλληλα και μια δέυτερη. Μπορεί, θα μου πείτε, να μην τους γεμίζει, να μην αγαπάνε τον άνθρωπο με τον οποίο είναι μαζί. Και τότε γιατί είναι μαζί; Γιατί δεν τον χωρίζουν και μετά να ψάξουν για τον επόμενο;

Φόβος... Φόβος να είναι μόνοι....Φόβος να μην πληγώσουν τον σύντροφό τους... Φόβος μήπως η νέα σχέση αποδειχτεί πατάτα μέσα σε μία εβδομάδα.

Αποφασίζουν λοιπόν να κάνουν μια παράλληλη σχέση μέχρι να αποφασίσουν ποιά τελικά θα κρατήσουν.

Όμως μερικές φορές οι καβάτζες δεν είναι προιόν μιας σχέσης που τελειώνει.

Μερικές φορές νοιώθεις οτι ο σύντροφός σου δεν νοιάζεται πια όπως παλιά, δεν είναι εκεί όπως παλιά, είναι απόμακρος και τότε εκείνος ο φόβος της μοναξιάς και της εγκατάλειψης αναδύεται σιγά σιγά. Ψάχνεις να βρείς μια καβάτζα να σε κρατήσει σε περίπτωση που εκείνος σε αφήσει να πέσεις.

Αυτός που αγαπάς όσο τίποτα στον κόσμο, αυτός για τον οποίο θα άλλαζες όλη σου τη ζωή. Αυτός που σε κρατάει όλο και πιο χαλαρά , όλο και πιο αραιά... Αυτός που έχει ήδη το ένα πόδι του έξω απο την πόρτα... ή τουλάχιστον εσύ το βλέπεις έτσι...

Για να μην γκρεμοτσακιστείς λοιπόν... αφού ήδη έκανες την κουτουράδα να αφεθείς άνευ όρων στην αγκαλιά του... βρίσκεις μια καβάτζα....

Και τί κέρδισες;

Η πτώση πάλι ίδια είναι... μή σου πω και χειρότερη!!!

4 comments:

Μαίρη Τρακάδα said...

Το εύκολο είναι να βολευτείς...
Το δύσκολο είναι ν' αποφασίσεις...
Ειδικά όταν δεν υπάρχουν εγγυήσεις...

Για 'μένα δε φταίει βέβαια μόνο αυτός που βρίσκει την καβάτζα. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει κι αυτός που δέχεται να γίνει!!!
Αν δεν υπήρχαν "άνθρωποι-καβάτζες" δε θα υπήρχαν "άνθρωποι με καβάτζες"...

Καλό υπόλοιπο ΣΚ!

chris said...

Symfwnw me ola osa les. symfwnw me ti theoria tis allis apo panw kai me oles tis thewries pou tha akolouthisoun, eimai sigouros oti tha exoun poly kali vasi.
Ena mono kserw, pote mi les pote kai pote na min eimaste apolytoi. mporei i zwi na sta ferei perierga, xwris na thelw na to sygkekrimenopoihsw!
Kalismera mas!

fairy said...

Αμάν πια με αυτόν τον φόβο της μοναξιάς...!
Μα, δεν καταλαβαίνουν ότι η καβάτζα δεν διώχνει τη μοναξιά αλλά την κρύβει?!?
Γιατί, συνήθως, η μοναξιά δεν είναι γύρω μας αλλά μέσα μας.
Δημιουργώντας την κατάσταση της καβάτζας, δεν μειώνεις ούτε την καβάτζα, ούτε την μέχρι τότε σχέση σου, αλλά τον εαυτό σου. Όχι στους άλλους αλλά σε εσένα τον ίδιο/την ίδια.
Είναι προτιμότερο να παίρνουμε αποφάσεις, να επιλέγουμε...και αν κάνουμε λάθος... Τι να κάνουμε?Για τους ανθρώπους είναι τα λάθη λένε!

Mafalda said...

@(ΟΧΙ ΕΓΩ) Η ΑΛΛΗ Den exeis adiko... alla panta uparxoun kai ekeinoi pou den kseroun oti proorizontai gia kabatzes...

@ chris Den exw antirrish. H zwh merikes fores fernei ta panw katw. Ki ekei pou kurhtteis kata twn kabatzwn, briskesai me mia paramasxala :))

@fairy To problhma einai oti sthn epoxh mas to mono pou kseroume na kanoume kala einai na krubomaste. Pisw apo ena thlefwno, pisw apo ena upologisth... Akoma ki apo ton idio mas ton eayto krubomaste...


Kalhspera se olous :)