Thursday 1 October 2009

Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου


Έβλεπα προχτες το «Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου», με την Julia Roberts. Το ειχα ξαναδει πριν απο χρονια και η σκηνη που είχε μεινει στο μυαλο μου, ηταν εκεί οπου παιρνει τηλεφωνο τον ομοφιλοφυλο φιλο της την ωρα που κυνηγαει τον κολλητο της, ο οποιος κυνηγαει την νυφη. Και τοτε ο φιλος της της λεει: «Εκεινος κυνηγάει τη νύφη, εσύ κυνηγάς αυτόν... εσένα ποιος σε κυνηγάει;»
Είναι σαν κεραυνός που την χτυπάει. Και τότε συνειδητοποιεί οτι έχασε.
Είχε το κουράγιο να το παραδεχτεί και να πάει παρακάτω. Είχε το κουράγιο να παραδώσει τα όπλα και να προσπαθήσει να κάνει κάτι για να διορθώσει το χάος που δημιούργησε.


Έτσι παρόλο που προσπάθησε να τους χωρίσει, στο τέλος αντί να είναι η πουτάνα (με συγχωρείτε για τον χαρακτηρισμό) της υπόθεσης, γίναται θύμα. Μια ευάλωτη γυναίκα που χάνει τον άντρα που αγαπάει απο μια άλλη γυναίκα και παραδεχόμενη την ήττα της τα πίνει μόνη στο τραπέζι του γάμου. Στον γάμο, στον οποίο πήγε φυσικά και τους «χάρισε» και το τραγούδι που είχε με τον κολλητό της όταν ήταν μαζί.


Αν τα κατάφερνε;
Αν ο κολλητός της ήταν ακόμα ερωτευμένος μαζί της και τελικά δεν παντρευόταν την όμορφη ξανθιά πλούσια 20χρονή; Αν δεν έκλαιγε εκείνη μόνη στο τραπέζι του γάμου, αλλά η νύφη αντί αυτής;
Τότε θα ήταν η πουτάνα της υπόθεσης η οποία χώρισε ένα όμορφο ζευγάρι για ένα δικό της καπρίτσιο. Και όλοι θα λυπούνταν την μικρή ξανθιά πλούσια που έχασε τον άντρα που αγαπάει.


Σε κάθε περίπτωση για να σε συμπαθούν πρέπει να σε λυπούνται. Το να είσαι δυναμικός και να παλεύεις να πάρεις αυτά που πραγματικά θές, σε βάζουν στον πάγκο με τους κακούς της υπόθεσης.


Η Julia πήρε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Λέγοντάς του οτι τον αγαπάει ρισκάρισε να τον χάσει για πάντα και απο φίλο. Τα έπαιξε όλα για όλα. Βέβαια το έργο δεν συνεχίζεται για να δούμε τί γίνεται στο μέλλον. Πιθανότατα η ξανθιά πλούσια νύφη δεν θα αφήσει τον αγαπητικό της να ξαναπλησιάσει την πρώην κολλητή του γιατί τώρα ξέρουμε όλοι πως αισθάνεται για εκείνον. Θα του κάνει σκηνές και θα του χτυπάει σε όλη τους τη ζωή οτι τη μέρα του γάμου της φίλησε μια άλλη γυναίκα.


Κι εκείνος άραγε; Κάθε φορά που θα την κοιτάει δεν θα βλέπει μια γυναίκα ερωτευμένη μαζί του.


Αυτό το κομμάτι του μετά... μάλλον ήταν δύσκολο να το εμπεριλάβουν στην ταινεία χωρίς να χαλάσουν το σκηνικο: «φτωχή κοκκινομάλλα, μόνη κλαίει που έχασε τον έρωτά της, υπεράνω ξανθιά νύφη την αγκαλιάζει και την συγχωρεί που πήγε να της κλέψει τον γκόμενο, και γκόμενος αγκαλιάζει την κοκκινομάλα μετά το γάμο δείχνοντας οτι θα μείνουν πάντα φίλοι».

Στην πραγματική ζωή άραγε ο γάμος του καλύτερού της φίλου τί τέλος θα είχε;



5 comments:

Anonymous said...

εγω παλι διαφωνω
μετα απο τοοοοσα χρονια σκεφτηκε οτι τον αγαπαει?
μηπως η ιδεα οτι θα παντρευοταν άλλη την αναψε και την πυροδοτησε ενα συναισθημα που ηταν χρονια άφαντο?
ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙ
μολις ειπε οτι παντρευεται την επιασε ξαφνικα ο καημος!!
ε οχι κυρια μου οσο ηταν ελευθερος γιατι δεν εκδηλωνοσουν?μηπως ειναι απ τις περιπτωσεις που οταν χανουν κατι τοτε ξυπνανε?
μερα καλη

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Έχω συνδέσει αυτή την ταινία με τον χαμό του καλύτερου μου φίλου, πριν 12 χρόνια και τώρα ξύπνησαν αναμνήσεις...

Πράγματι, όταν χάνεις κάτι, τότε το προσέχεις πιο καλά και σκέφτεσαι το τι έκανες.
Τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να το διορθώσεις.

Καλή σου μέρα και καλο ΠΣΚ

goofyMAGOUFH said...

Αν αυτά θεωρούνται χαστούκια συνειδητοποίησης,
αφήστε με στα χάδια.

elph said...

Πού όμορφη ταινία, πράγματι. Το τέλος όμως δε μου άρεσε καθόλου. Έφτασαν όμως εκεί τα πράγματα γιατί όπως λέει και η καλή φίλη παραπάνω, η πρωταγωνίστρια άφησε πολύτιμο χρόνο να φύγει. Τόσα χρόνια γιατί δεν έκανε κάτι; Όταν κάτι το θέλουμε πολύ, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη.
Μα τίποτα απολύτως....

Mafalda said...

@ η ψαχασθενής
Den einaiparakseno na suneidhtopoieis thn aksia kapoiou mono otan ton xaseis. Enoiwthe toso sigourh oti mporei na ton exei opoiadhpote stigmh to thelhsei, pou den epathe paniko molis suneidhtopoihse oti auto den sumabainei pia. Mhpws kai stis sxeseis kati tetoio den sumbainei? Menoume me ton allo toso kairo, noiwthoume sigouroi, ton parameloume, ton apatame kai pisteupume oti tha einai panta dipla mas. Isws pauoume kai na ton agapame... Alla molis kapoios diatarraksei auth thn sigouria mas, paleuoyme me nuxia kai me dontia na mhn xasoume auto pou prin parapetousame kai den eixame se ektimhsh.


@ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ
Lupamai gia ton filo sou. S'euxaristw gia to sxolio.

@goofyMAGOUFH
Einai duskolo na to deis merikes fores. To xastouki enoow... :)

@ elph
O xeiroteros exthros tou erwta einai o xronos. Sunithws otan erwteuesai kapoion ekeinos den einai erwteumenos mazi sou... O sugxronismos einai apisteuta duskolos. Ma den einai aplo na erwteuteis. Den mporeis na peis oti "egw tha erwteutw auton giati einai erwteumenos mazi mou", h kardia exei diko ths plano. Kai tha eisai polu tuxeros na einai sugxronismeno me auto mias allis kardias :)

Kalhmera se olous :)