Thursday 7 January 2010

Όλα είναι απλά

Πρός τον εραστή της γυναίκας μου.

Ενταύθα.

Αυτός ξέρει σε ποιόν απευθύνομαι.

Κι εγώ ξέρω ακριβώς τι λέω.

Όχι. Δεν είμαι θυμωμένος και δεν πρόκειται να αντιδράσω όπως ίσως θα περίμενες μικρέ και άμυαλε εν δυνάμει φίλε μου. Στο τέλος άλλωστε, έχουμε κάτι κοινό, το οποίο και μοιραζόμαστε εκ των πραγμάτων, και αυτό το γράμμα απλά σε καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να κάνουμε τις ζωές μας λίγο πιο εύκολες.

Σου παραθέτω μια λίστα με τα πράγματα που θέλω από σένα σε πρώτη φάση και θα ήθελα να νοιώσεις ελεύθερος να προτείνεις κι εσύ από την μεριά σου κάτι που ίσως μου διαφεύγει αυτή την στιγμή.

Α) Σε παρακαλώ να μην αφήνεις σηκωμένο το κάλυμμα της τουαλέτας. Έχω βαρεθεί να κατηγορεί εμένα η γυναίκα μου και θέλω να ξέρεις ότι αν το ξεκίνησες για πλάκα να είσαι σίγουρος ότι το αστείο πάλιωσε.

Β) Η σχέση σου με την γυναίκα μου μπορεί να μου δίνει την ευκαιρία να πηγαίνω όλο και πιο συχνά για ψάρεμα με τον κολλητό μου και σ’ευχαριστώ, αλλά αυτό δεν σου δίνει αυτόματα και το δικαίωμα να πίνεις όλες τις μπύρες μου από το ψυγείο. Δεν λέω να μην πιείς 2-3 μπυρίτσες να γουστάρεις, αν και εγώ χρειάζομαι πολλές περισσότερες πρίν καταφέρω να δώ την γυναίκα μου σαν κάτι ελκυστικό, αλλά να αφήνεις κανά δυό τρείς και για μένα. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι εγώ είμαι υποχρεωμένος να περνάω περισσότερες ώρες μαζί της απ’ότι εσύ μικρέ ανόητε εν δυνάμει λυτρωτή μου.

Γ) Σε περίπτωση που μερακλώσεις, και πιείς όλες τις μπύρες, ακόμα και την τελευταία που λέει ο λόγος, και σε περίπτωση που κάποιο πρόβλημα με την μέση σου, σε εμποδίζει να κουβαλήσεις 2-3 εξάδες την επόμενη φορά που θα έρθεις να περιποιηθείς την σύζυγο, μην διστάσεις να αφήσεις λεφτά κάτω από τον φούρνο μικροκυμάτων κι εγώ θα γεμίσω το ψυγείο να είμαστε άνετοι.

Δ) Όταν τελειώνει στα χέρια σου το χαρτί υγείας θα σε παρακαλούσα να το αντικαθιστάς μιας και ο πεντάχρονος γιός μου, για κάποιο παράξενο δικό του λόγο, πιστεύει ότι αν το χαρτί δεν είναι εκεί τότε δεν πρέπει να σκουπιστεί. Ρολά χαρτιού υγείας υπάρχουν στο ντουλαπάκι κάτω από τον νιπτήρα. Αν θα σε βόλευε κάπου αλλού απλά ενημέρωσε με.

Ε) Όταν τελειώνεις με την γυναίκα μου καλό θα ήταν να σκουπίζεσαι με τα μωρομάντηλα που σου έχω αφήσει πάνω στο κομοδίνο. Το καλάθι στα δεξιά σου περιέχει καθαρά μου ρούχα τα οποία και πλένω μόνος μου καθώς η γυναίκα μου δεν ασχολείται με μικροπράγματα όπως λέει. Κάποιες φορές τυχαίνει να φύγω αλαφιασμένος για την δουλειά ξέρεις και ντύνομαι λίγο βιαστικά. Δεν θα ήθελα λοιπόν να ξαναφορέσω ένα αφύσικα «τραγανιστό» πουκάμισο. Ελπίζω ότι θα καταλάβεις.

Ζ) Δεν θα ήθελα να λές στα παιδιά μου ότι είσαι ο θείος τους. Είναι ανήλικα και όχι ηλίθια.

Η) Αν ήξερες λεπτομέρειες για μια δερματική πάθηση που έχω ίσως να μην ξανασκουπιζόσουν με το μπουρνούζι μου.

Θ) Την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσει αν το κόκκινο παντελόνι της την δείχνει χοντρή, απλά πές ένα όχι. Μπορεί να πιστεύεις ότι μια αντίθετη απάντηση θα την κάνει να σκεφτεί, πρίν καταβροχθίσει ένα κιλό παγωτό με το ανάλογο σιρόπι, αλλά απλά κάνεις λάθος, και το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να σου κρατάει μούτρα(τα οποία θα τα υποστώ και εγώ) και στο καπάκι θα πρέπει, και θα της κάνεις δώρο το ίδιο παντελόνι (που ομολογουμένως την κάνει ακόμα πιο χοντρή από ότι είναι) σε κίτρινο χρώμα. Σκέψου πρίν απαντήσεις μικρέ ανόητε εν δυνάμει σωτήρα μου.

Ι) Η σπανακοτυρόπιτα που έφαγες προχθές πίνοντας τις μπύρες μου ήταν από τα χεράκια της μαμάς μου και μου την είχε στείλει με το ΚΤΕΛ για τα γενέθλια μου. Η γυναίκα μου δεν μπορεί ούτε να φανταστεί πώς γίνεται μια σπανακοτυρόπιτα ή έστω κάτι νόστιμο και σε διαβεβαιώ πώς αν ποτέ της τα καταφέρει δεν πρόκειται να το μοιραστεί με σένα. Κ) Προσπάθησε να ζυγίσεις λίγο καλύτερα το κορμί σου όταν αράζεις στην αγαπημένη μου πολυθρόνα. Προφανώς είσαι περίπου 30-40 κιλά πιο βαρύς από μένα αν κρίνω από την λακούβα που έχεις κάνει, με συνέπεια εδώ και λίγο καιρό να γέρνω αριστερά κι αυτό με κουράζει λόγω ενός μικρού προβλήματος που έχω στην πλάτη.

Λ) Καλό θα ήταν να πλένεις τα πόδια σου πρίν φορέσεις τις σαγιονάρες μου. Καλοκαίριασε και κάποιες μυρωδιές μπορούν να γίνουν πολύ δυσάρεστες μικρέ ανόητε βρωμοπόδαρε εν δυνάμει φίλε μου.

Μ) Μην δίνεις γλυκά και παγωτό στον σκύλο. Σχεδόν τον έχεις τυφλώσει και δεν θέλεις να σου πώ για τις κλανιές που εξαπολύει, πόσο μάλλον να τις μυρίσεις.

Αυτά προς το παρόν μικρό ανόητο εν δυνάμει εισιτήριο μου για τον παράδεισο… Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη μου αν δεν σε ευχαριστούσα για το λουκούλειο γεύμα που την κέρασες την ημέρα των γενεθλίων της καθώς και για την διόροφη τούρτα(είδα τις φωτογραφίες). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραγγείλει μόνο μια μερίδα όταν βγήκαμε οικογενειακώς για τα ίδια γενέθλια της και έτσι με τα λεφτά που εξοικονόμησα εκείνο το βράδυ θα μπορέσω να στείλω τα παιδιά στο Papaloukamp να μάθουν τα βασικά του basket.

Πιστεύω ότι με λίγη καλή θέληση μπορούμε να συννενοηθούμε και αν με βοηθήσεις λίγο με τα πραγματάκια που σου ανέφερα παραπάνω, να είσαι σίγουρος ότι κι εγώ θα σε διευκολύνω ενημερώνοντας σε για «ξαφνικές» ή και πιο μακρόχρονιες απουσίες μου από το σπίτι.

Υ.Γ. Σκέφτομαι να πάρω τα παιδιά και να τα πάω για ένα τετραήμερο στην Θάσο στο τέλος του μήνα.

Υ.Γ.2 Σου έχω αφήσει ένα μπουκαλάκι βότκα στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη στην κουζίνα, κρυμμένο πίσω από τα απορρυπαντικά σε περίπτωση που κάποιο βράδυ τα μπυρόνια σου προκαλέσουν φούσκωμα και συχνοουρία.

Υ.Γ.3 Περιμένω τις προτάσεις σου κάτω από τον φούρνο μικροκυμάτων που από δω και πέρα θα είναι το μικρό μας μυστικό.

3 comments:

fairy said...

o κακομοίρης.... ε, όχι και την σπανακόπιτα της μαμάς του! ! !

goofyMAGOUFH said...

Απολαυστικότατο!!!

Mafalda said...

χιχιχιχι :)