Saturday 26 September 2009

βιβλιόφατσα

Σκεφτόμουν τις προάλλες τους φίλους που προσπέρασα και τους γνωστούς που ποτέ δεν γνώρισα και... Πόσα άτομα έχω στο facebook, τα οποία δεν γνωρίζω πια καθόλου, ή που απλά δεν κατέβαλλα προσπάθεια να τα μάθω ποτέ. Βάζουν τραγούδια που αγαπάω, φωτογραφίες που μοιάζουν με τις δικές μου, μα οι ζωές μας απομακρύνονται με κάθε κλικ του ποντικιού.
Μερικοί φύγανε και δεν κρατήσανε επικοινωνία. Μερικοί... δεν πλησίασαν ποτέ αρκετά. Πώς να πλησιάσεις κάποιον στην εποχή μας; Όλοι παρεξηγούν τις κινήσεις που κάνεις, όλοι θέλουν κάτι να πάρουν απο σενα. Κι όταν εσύ τους λες : «Θές να γνωριστούμε καλύτερα;» το μυαλό τους το μεταφράζει αυτόματα σε: «Σεξ;», «λεφτά;», «γνωριμίες;»... Πές μου εσύ που μπορεί να ξέρεις καλύτερα. Αν έρθω και σου πω... «ξέρεις, σε βλέπω να περνάς απο τη γειτονιά συχνά, θα ήθελες να γνωριστούμε καλύτερα;» τί θα σκεφτείς;;;;;
Δεν υπάρχει αθωότητα. Δεν υπάρχουν αγνές σχέσεις πια...
Ίσως μόνο οι φίλοι που γνωρίσαμε σε μια αγνή περίοδο της ζωής μας. Φίλοι απο το σχολείο, απο τη γειτονιά, παιδικοί φίλοι. Ίσως μόνο αυτές οι φιλίες να είναι αληθινές πια.
Πώς ξεκινάς μια καινούρια φιλία όταν είσαι 30; Δεν είναι πια απλά τα πράγματα, δεν παίζετε μαζί, δεν πάτε στο ίδιο σχολείο, δεν πάτε μαζί φαντάροι... Πώς; Πώς αποφασίζεις να πάρεις το ρίσκο να γνωρίσεις κάποιον, πώς ρίχνεις τα τείχη ώστε να μπορέσουν να σε πλησιάσουν; Πώς ρισκάρεις ακόμα μία αποτυχία; Πώς ρισκάρεις;
Εγώ συνήθως είμαι ρεαλίστρια. Όχι πεσσιμίστρια. Συνήθως σκέφτομαι θετικά μα τώρα... Κάτι οι 300 + «φίλοι», που δεν γνωρίζω, στο διαδίκτυο, κάτι που θέλω να πάω κινηματογράφο και δεν έχω κανένα τηλεφωνο να πάρω... Κάτι που χειμωνιάζει και ο καιρός γίνεται όλο και πιο καταθλιπτικός... Λίγο το ένα, λίγο το άλλο... πολύ θέλει;
Τουλάχιστον έχω εσάς...

Καληνύχτα

12 comments:

fairy said...

Έχεις δίκιο. Και αυτό το "φατσοβιβλίο" περισσότερο μακριά μας πάει παρά κοντά. Σου αρκεί να δεις τι tag εβαλαν αυτή τη βδομάδα οι φίλοι σου και όχι να τους πάρεις ένα τηλέφωνο, να βγείτε να δεις τι κάνουν...

Όσο για την αθωότητα των σχέσεων... Έχει χαθεί χρόνια τώρα! Μα, γνωρίζεις κάποιον, έρχεστε πιο κοντά, θέλεις να κάνεις παρέα μαζί του και αυτός το παίρνει σαν να του λες : Περνάμε καλά, θέλω να κάνουμε sex. Γιατί? Δε μπορεί να θέλεις απλώς να κάνετε παρέα?

Μου μένουν κάποια χρόνια ακόμα για να φτάσω τα 30, αλλά και στη δική μου την ηλικία τα ίδια συμβαίνουν. Μάλλον φταίει η εποχή και όχι η ηλικία.

Καλή σου νύχτα!

Vasiliki Rimpa said...

Πόσο δίκαιο έχεις ...για τις προθέσεις ...αλλά από την άλλη ..πόσοι είνια αυτοί που επιτέλους έχουν κάποιους φίλους ...γιατί η ζωή...ο εαυτός τους ...τους στέρησε ...τη δυνατότητα της φιλίας .

Ο φόβος...

Να ξέρεις , ότι ευτυχώς , έχω πει αρκετές φορές που έχω και εσάς...να διαβάσω και να σας γνωρίζω μέσα απότις αναρτήσεις σας.

Καλό βράδυ...

Μαίρη Τρακάδα said...

Όταν μάθεις τον τρόπο που κάνουμε φίλους στα 30, υπόσχεσαι να τον γράψεις σε κάποια ανάρτηση σου; Τον ψάχνω κι εγώ...
Να υπάρχει άραγε κάτι αντίστοιχο του..."Κοριτσάκι,θέλεις να παίξουμε;"

Υ.Γ. Αυτό το φατσοβιβλίο μεγάλη απάτη...
Μας παραμυθιάζει πως οι 300+ friends είναι φίλοι μας... Και μετά το accept η σιωπή... Ή πού και πού ένα like...

Καλό βράδυ! Ελπίζω να βρήκες κάποιον φίλο για το σινεμά που λαχτάρησες...

Φωτεινή Κανάκη said...

Πραγματικά με άγγιξαν οι σκέψεις σου.
Εγώ τελευταία χρησιμοποιώ περισσότερο το skype και μιλάω με την καλύτερή μου φίλη που είναι σε άλλη πόλη εκτός Αθήνας και τη νιώθω δίπλα μου...Πολλές φορές η επαφή μένει μόνο στο κλικ του ποντικιού και αυτό είναι δυστυχία.
Το τραγούδι από τα αγαπημένα μου!!!
Χαίρομαι να σε παρακολουθώ!!χεράκια αγκαλιές!!!

Mafalda said...

@fairy
Isws na ftaiei h epoxh kai oxi h hlikia... Isws pali na ftaiei kai to kathe atomo ksexwrista pou zhta polla, ;h apla perissotera apo to na gurizei sta bar me atoma pou den gnwrizei to agaphmeno tous xrwma...

Mafalda said...

@Vasiliki

Exeis dikio. o fobos paizei polu megalo rolo. Se ola, oxi mono stis filies. Stis sxeseis, na diekdikhseis auton pou thes gia tairi sou, sth douleia, na palepseis na kaneis kati pou agapas ki as mhn exeis panta xrhmata sthn akrh... Fobomaste. zoume sthn epoxh tou fobou...

Mafalda said...

@ (ΟΧΙ ΕΓΩ) Η ΑΛΛΗ
Xtes brhka ena filo :) Atofios filos den einai, alla einai o,ti kalutero :)

Otan mathw ton tropo tha sou pw. en tw metaksu an ton matheis prwth... spread the word ;)

Mafalda said...

@Miou-Popofotitsa
e, to skype exei allh xarh . toulaxiston milas me anthrwpous pou einai filoi sou kai perimeneis pws kai pws na pas na tous deis apo konta.
xerakia agkalistes :)

Mafalda said...

@Miou-Popofotitsa
e, to skype exei allh xarh . toulaxiston milas me anthrwpous pou einai filoi sou kai perimeneis pws kai pws na pas na tous deis apo konta.
xerakia agkalistes :)

Mafalda said...

Kalhmera se olous :)

Λάκης Θλιμμένος said...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεκινήσεις μια φιλία όταν είσαι 30 και μάλιστα πολύ δυνατή. Για παράδειγμα, προσωπικά, μου δημιουργήθηκε μια τέτοια όταν πήγα κάποια ρούχα σε ένα καθαριστήριο. Οι φιλίες (οι φιλίες και όχι οι γνωριμίες) ξεκινούν συνήθως μέσα από δύσκολες καταστάσεις. Υποψιάζομαι ότι συμβαίνει αυτό διότι έχουμε χάσει κάτι από τον εγωισμό μας σε αυτές τις συνθήκες.

Πάντως για του FB-δήθεν-φίλους φταίμε κι εμείς. Που τους βρήκαμε και καλά 300 τέτοιους και τους κάναμε φίλους και έχουμε κι απαιτήσεις από αυτούς. Και για να μην βγάζω και τον εαυτό μου έξω, προσωπικά είχα 1200 και κάτι. Μέχρι που τα έκλεισα και ησύχασα με αυτό το ανέκδοτο.

Καλό απόγευμα

Mafalda said...

@Lakis

Den exeis adiko... Kapws etsi ginetai panta. Stis duskoles katastaseis mathainoume tous filous mas.

Kalh sou nuxta :)